The Royal Wedding * Live verslag *

En we zijn LIVE…. Zoals eerder al aangekondigd begint nu, om 10:00, de uitzending op BBC en zit ik er uiteraard al klaar voor. Al voor deze uitzending zijn er al enkele nieuwe feiten naar buiten gekomen.

  • Na het huwelijk zullen Harry en Meghan de titel: ‘Duke and Dutchess of Sussex’ krijgen
  • Zoals we weten zal de vader van Meghan niet aanwezig zijn en haar niet weg kunnen geven. Deze taak neemt prins Charles op zich!

10:06: Het tijdschema is bekend gemaakt
09:30 – Deuren van st. George Chapel gaan open
11:10 – Meghan en haar moeder vertrekken uit het hotel (Cliveden House Hotel)
11:25 – The Royal Family arriveert bij st. George Chapel
11:40 – Harry en William arriveren
11:52 – Queen Elizabeth arriveert
12:00 – Wedding Ceremony
13:00 – De koetsrit …. en dan misschien ook DE KUS?

10:35: De eerste gasten komen aan
De eerste gasten zijn inmiddels gearriveerd en zien er werkelijk prachtig uit. Zo te zien is er voor de dresscode duidelijk aangegeven dat de dames een hoed op moeten. Ik zie bijzondere exemplaren voorbij komen, het geeft het gehele plaatje toch net even dat extra statige wat je bij zo’n bruiloft eigenlijk wel verwacht.

Morgen is het de grote dag, de dag waar ik (niet geheel) stiekem al maanden naar uit kijk. Het huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle.

De Verloving:
In november 2017 maakte dit prachtige stel wereldkundig dat Harry de grote vraag had gesteld. Een vraag die hij niet eens kon afmaken omdat Meghan al JA zei voordat de vraag daadwerkelijk was gesteld. Met een prachtige gouden ring voorzien van een prominente diamant uit Botswana (waar ze prachtige momenten samen hebben gedeeld) met daarnaast steentjes uit de privé collectie van Prinses Diana was het een feit!

Maar eerst:
Zo’n anderhalf jaar voor de verloving was de eerste kennismaking. Een blind date, georganiseerd door een gemeenschappelijke vriendin die het vermoeden had dat de twee het wel eens met elkaar zouden kunnen vinden. En hoe… Het bleek een schot in de roos want een dag later volgde de tweede date.
De vonk sloeg over, of moet ik zeggen: de vlam, en de twee hebben maandenlang elk moment samen doorgebracht die ze konden doorbrengen. Ondanks de drukke werkschema’s van beiden hebben ze alles op alles gezet en hebben ze elkaar in een redelijk korte periode door en door leren kennen.
Dat ze de normale gang van zaken hebben omgedraaid heeft ze volgens Harry alleen maar sterker gemaakt.
Waar een ‘normaal’ stel in het begin van de relatie zoveel mogelijk leuke dingen doen zaten Harry en Meghan lekker knus op de bank.

Vanaf het moment dat de datum van het huwelijk bekend werd gemaakt kwamen alle speculaties ook op gang, maar inmiddels is het programma bekend en is duidelijk dat Harry en Meghan breken met veel tradities en vooral kiezen wat zij zelf graag willen.

Locatie:
Ondanks dat Westminister Abbey al 100 jaar de plek is waar de koninklijke huwelijken plaats vinden kiezen Harry en Meghan voor St. George’s Chapel bij Windsor Castle. Een speciale plek voor Harry, want het is dezelfde plek waar hij is gedoopt.
En misschien nog wel het meest bijzondere van alles is dat ook 2100 burgers zijn geselecteerd om dit prachtige moment van dichtbij mee te maken.
Doordat de locatie anders is dan we zijn gewend van de Royals zal ook de balkonzoen komen te vervallen. Uiteraard gaan we er allemaal wel vanuit dat er een mooi alternatief is gekozen en hiermee misschien wel een nieuwe traditie ontstaat.

Programma:
Het huwelijk wordt om 12:00 voltrokken waarna de prins en prinses met de koets door Windsor zullen trekken om op deze manier zoveel mogelijk mensen bij hun grote dag te betrekken.
Op het kasteel vind de receptie plaats waarbij er zal worden geproost door de gasten. Aansluitend geeft Charles nog een besloten receptie voor goede vrienden en familie.

Aangezien ik helaas ook niet tot de 2100 ‘normale’ genodigden val zit ik uiteraard voor de buis gekluisterd. Deze datum staat al maanden geblokkeerd in mijn agenda en de televisie heb ik geclaimd.
Vanaf 12:15 kunnen we allemaal afstemmen op de NOS welke live verslag zal doen van deze heugelijke gebeurtenis.
Ikzelf vind dat echter niet genoeg en zal vanaf 10:00 tot 15:00 de televisie afstemmen op BBC. Dit voelt toch net even wat echter voor mij 😉

Ben jij ook zo nieuwsgierig maar heb je geen tijd (of zin) om de hele dag voor de televisie te zitten? Ik zal tijdens alle belangrijke momenten een liveblog bij houden zodat je toch niks hoeft te missen!

Geef een reactie